De fleste parfumer, cremer, sæber mv. er baseret på æteriske olier, det er disse olier der giver duft og aroma til plejeprodukterne og ofte er det også oliernes virkemidler, der er med til at skabe et skønhedsplejeprodukt. Æteriske olier udvidens primært ved vanddamp-destillation af friskhøstede planter, men det kan også gøres igennem presning af skaller, alt efter hvilken æterisk olie man prøver at udvinde. Med æteriske olier, kan du lave dine egne parfumer og plejeprodukter, præcis ligesom Ole Henriksen gør det!

Jeg faldt selv over æteriske olier for et par år siden og har siden hen benyttet mig flittigt af dem. Jeg er blandt andet helt vild med citronolie (kan fås her), som har antiseptiske egenskaber. Den blander jeg som regel op med noget jojobaolie eller eksempelvis arganolie – det er vigtigt at man husker at blande de æteriske olier op, de er alt for kraftige, til at du kan tilføje dem direkte på din hud. Herudover får man flere gode egenskaber, ved at kombinere den med en vegatabilsk olie – det kunne også være mandelolie, hvis man foretrækker en billigere type olie.

Jeg køber selv mine æteriske olier hos basisolier.dk, men du kan finde æteriske olier i de fleste helsebutikker, men også i større stormagasiner, samt mere specialiserede skønhedsplejebutikker. Hvis du tager et kig på de mange populære Ole Henriksen produkter, vil du se at indholdet i langt de fleste tilfælde, blot er æteriske olier og basisolier blandet sammen. Et godt tip, til hvis du mangler inspiration er derfor at kigge på indholdsdeklarationen på Oles produkter 🙂