Mange mennesker har et kontor derhjemme — eller bare en krog, hvorfra man kan sidde og arbejde. Studerer man, benytter man pladsen til at skrive sine opgaver og studere. Uanset, hvad formålet er, så bruger man ofte meget tid der. Derfor skal man have en kontorstol, der sikrer god komfort og samtidig afværger skader. Men hvordan finder man en god kontorstol — er det ikke bare nok, at den ser godt ud og er god at sidde i? Ikke altid. Få svar på dine spørgsmål herunder.

 

Vælg en kontorstol der opfordrer til bevægelse

Sidder man i lang tid ad gangen, bør man sørge for, at ens stol opfordrer til bevægelse. Det er nemlig nødvendigt, at man skifter position én gang i timen — og gerne oftere end det. Det er godt for blodcirkulationen, som risikerer at blive blokeret, hvis man sidder i den samme position i lang tid ad gangen. Din kontorstol bør derfor være nem at indstille og justere, så man kan sidde højt, lavt, med rank ryg og så videre. Dette kan du læse mere på iStol.dk — http://www.istol.dk/.

 

Stolen bør have en smalt sæde

Den kontorstol, du vælger, bør have et smalt sæde. Det skal nemlig være muligt at sidde med ryggen helt op ad ryglænet, uden at knæhasenerne rører sædet. Det sikrer en fin position, og gør det muligt for blodet at cirkulere rundt. Samtidig bør den have et ryglæn, der understøtter lænden, da det ofte er her, man får ondt, hvis man ikke har en stol med optimal komfort.

Derudover bør man generelt teste, om det er en stol, man kan holde ud at sidde i. Materialet spiller også en rolle. Noget materiale, eksempelvis læder, har det med at blive for varmt om sommeren, så derfor bør man også have dette med i overvejelserne, inden man kaster sig ud i et køb. Det skal være noget materiale, der er til at sidde på, uanset om det er varmt eller koldt udenfor.