Min smartphone har igennem længere tid været den vigtigste gadget i mit liv, og jeg har altid sikret mig den nyeste Iphone så snart det udkom. Men jeg må indrømme, at jeg er ved at være træt af det mobil ræs. Når jeg nævner det for mine veninder, kan de godt forstå hvad jeg mener, men ligesom mig i mange år, agter de ikke at stoppe. For selvom forskellen bliver mindre og mindre mellem de gamle og nye smartphones, står de stadig i kø når den nyeste Iphone udkommer.

Jeg er dog kommet til det punkt, hvor glæden ved en ny smartphone overstråles af, min bevidsthed om at den nye Iphone mere eller mindre kan det samme som min gamle, på trods af at den koster 7.000 kroner.

Forstå mig ret. Jeg er stadig på Facebook som jeg var før i tiden, jeg poster stadig mit daglige billede på instagram, og mine snapchat streaks har aldrig været højere. Men når alle mobiler fungerer godt til de ting, er det ikke længere nødvendigt at bruge 7.000 kroner på den nyeste smartphone hvert år. Det bliver simpelthen for dyrt, og så meget vil jeg simpelthen ikke betale for at kunne sige, at jeg har den nyeste smartphone.

For mere end noget andet så er det jo status, vi køber. Vi er jo mere eller mindre ligeglade med alle de specielle funktioner den har, bare så længe den hedder noget bestemt og kan bruges til alle de sociale medier.

Derfor er jeg kommet dertil i mit liv, hvor jeg bare har behov for en billig mobil som virker. Jeg har fundet en motorola mobil som mere eller mindre kan det samme som alle de andre nye mobiler, men til gengæld koster den ikke det hvide ud af øjnene. En af deres nye smartphones koster omkring 2.000 kroner, og selvom det ikke er den nyeste smartphone, fungerer den mindst lige så godt til mine sociale medier.