Jeg er typen, der elsker at udfordre mig selv og sætte nye mål for fremtiden. Derfor har jeg besluttet at vandre på Caminoen til næste sommer!

‘At vandre Caminoen’?

Hvis du ikke ved, hvad jeg mener med at vandre på Caminoen, er du muligvis en smule forvirret nu. Caminoen er pilgrimsvejen, som består af mange forskellige ruter, som alle fører til Santiago de Compostela i Galicien i Spaniens nordvejstlige hjørne. Hvert år vandrer tusinder af kristne og ikke-kristne pilgrimme på Caminoen, og den mest populære rute er omkring 800 kilometer lang.

Nu spekulerer i måske på, hvorfor jeg netop har valgt en pilgrimsvandring. Betyder det at jeg er meget troende? At jeg søger det hellige i mig selv og vil finde vejen til min indre spiritualitet? Jeg er ikke stærkt troende, og målet med min rejse er ikke at komme tættete på Gud. I stedet vil jeg gerne lære mig selv bedre at kende. Hvordan reagerer jeg under presset, og kan jeg overhovedet holde til at vandre så langt på en gang? Det vil tiden vise.

Starter i det små

Jeg har kun begrænset erfaring med vandring, og derfor starter jeg i det små. Det betyder, at jeg selvfølgelig ikke har planer om at gå ruten på 800 kilometer, men i stedet vælger en, som er væsentlig kortere. Som det ser ud nu, er min plan at vandre en rute, der er mellem 100 og 200 kilometer lang. Det er selvfølgelig også langt, men jeg vil genopfriske mine vandringsevner, inden jeg tager afsted. I løbet af det næste år vil jeg sætte weekender af til at vandre i Danmark og Skandinavien. På den måde kan jeg også teste mit vandreudstyr og finde ud af, om det kan holde til den lange tur, eller om det trænger til at blive skiftet ud. Jeg får sandsynligvis brug for en god vandrerygsæk, der kan rumme ting nok til den lange tur.