Jeg har så småt været i gang med at søge nyt job det sidste stykke tid. Det er ikke noget, jeg er desperat efter, men jeg savner noget nyt at lave. Jeg har egentlig været glad for mig nuværende job – og er det stadig. Kollegerne er søde, kunderne er søde og jeg får mange forskellige opgaver. Alligevel kan jeg godt mærke, at jeg keder mig lidt.

Hvor er min arbejdsglæde?

Nogle gange skal jeg næsten slæbe mig ud af sengen, og jeg har svært ved at holde mig frisk og engageret på arbejdet. Det er selvfølgelig hverken optimalt for mig eller virksomheden, så jeg har holdt øje med andre muligheder, hvis nu noget skulle springe i øjnene.

Jeg er uddannet i sprog og kommunikation, og det er der, min interesse ligger. Lige nu skriver jeg meget tekster og laver administrativt arbejde, og selvom det også er interessant, er det lidt for langt fra det sproglige for mig. Jeg er nok en af de typer, der gerne vil se, at mit arbejde berører rigtige mennesker.

Jeg vil undervise i dansk for udlændinge

Derfor har jeg kigget efter jobs på forskellige sprogskoler og lignende. Det er ikke nogen hemmelighed, at indvandrere og udlændinge er et stort tema i disse år. Min holdning er, uden tvivl, at sproglig og kulturel integration er den måde, vi skal gå til situationen på. Vi ved alle, hvor vigtigt vores sprog er for os, og derfor er det klart, at udlændinge også skal lære dansk for at falde til her. Derfor fandt jeg på at kombinere min interesse for sprog med min interesse for integration, så jeg kunne være med til at ændre samfundet gennem mit arbejde. Dét tror jeg, er helt fantastisk og kan give mig arbejdsglæden tilbage.

Hvis du er enig, kan du læse mere om emnet her.

Der findes flere forskellige sprogskoler i Danmark, som underviser i dansk for udlændinge. Jeg har søgt ved et par forskellige, og jeg håber meget på at høre tilbage snart. Jeg er bekymret for, hvad de siger til, at jeg ikke har erfaring med undervisning. Til gengæld ved jeg rigtig meget om sprog, og jeg mener selv, at jeg er rigtig god til at formidle. Jeg krydser i hvert fald fingre!

Hvad siger I? Tror I, jeg kan gøre dansk forståeligt for udlændinge?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *