Familie betyder alt for mig. Af samme grund synes jeg, at det er super ærgerligt, at samfundet er indrettet på en sådan måde, at der næsten ikke er tid til at være familie. Det er fælles for de fleste af os, at hverdagen primært består af arbejde, pasning af børn og koordinering af fritidsaktiviteter. Derfor kan det være svært at finde tid til familiehyggen. Her er et par tips til, hvordan jeg gør det.

Hjælp til rengøringen

Jeg synes simpelthen, at der gik så meget tid med at gøre huset rent. Jeg ved godt, at jeg bare kunne være bedre til at lade tingene være, men jeg synes ikke, at jeg kan slappe ordentligt af, hvis det roder. Derfor er jeg som regel typen, der bruger enormt meget tid på at støvsuge, tørre af og vaske gulv. En aften sad min mand og jeg og talte om det, og han foreslog mig, at vi skulle betale for privat rengøring. Først tænkte jeg, at det måske lige var i overkanten, fordi vores hus alligevel ikke er så stort. Men jeg kan godt love jer for, at det er den bedste beslutning, vi længe har taget. Det er en fornøjelse at hjemmet altid ser rent og pænt ud, og jeg føler faktisk også, at jeg kan slappe mere af i hverdagen. Hvis du også vil benytte dig af privat rengøring, kan du se mere her. 

Børnene hjælper til i køkkenet

Jeg er også begyndt at tænke over, hvordan jeg kan lave flere aktiviteter med ungerne. De elsker begge at lave mad, men jeg har generelt været dårlig til at tage dem med i køkkenet. Hvis jeg skal være ærlig, er det mest fordi, at jeg synes, at det er meget hurtigere at gøre det selv. Selvom det vitterligt er hurtigere at gøre det selv, synes jeg faktisk, at det er en fornøjelse, at de er med. Det er selvfølgelig små projekter, de kan være med til, men de synes, at det er rigtig sjovt at hjælpe med at skrælle gulerødder og kartofler.