Der findes mange indretningsbutikker, der handler om interiør til de mindste. Det er nemlig ikke kun de voksne, der sætter pris på et flot indrettet børneværelse, som de kan bruge helt selv – det gør familiens mindste også. Det kan dog være svært at gennemskue, hvordan man gør børneværelset både hyggeligt og funktionelt. Hvordan kan man barnets lade personlighed præge værelset, og hvordan undgår man, at det altid ser rodet ud? Alt dette kan du få svar på, hvis du læser med i denne artikel.

Det kræver, at man tør give barnet indflydelse på, hvordan børneværelset bliver indrettet. Erfaringen fortæller dog, at det først er, når barnet bliver op til otte år og opefter, det selv bliver interesseret i at indrette værelset efter egne præferencer. Før dette er det vigtigt, at forældrene ser på barnets interesser og behov. Hvad leger de med? Hvilke farver kan de lide? Hvilke film ser de? Alle disse spørgsmål kan du stille dig selv (eller dit barn), når værelset skal indrettes. Det er nemlig vigtigt at lade dette danne grundlaget for, hvordan værelset skal indrettes.

 

Rummet skal give mulighed for kreativitet samt afslapning

Når børneværelset skal indrettes, bør man have i tankerne, hvad det skal bruges til. De fleste børn skal kunne udfolde deres kreative side, da deres fantasi fylder mere end et voksent menneske. Derfor skal der altså være mulighed for, at man kan rode og lege, men der skal også være mulighed for at rydde det væk igen, så man kan have en hyggestund i værelset. Derfor er det vigtigt, at der er nogle rummelige skabe. Belysning har desuden også en stor betydning, og derfor er det vigtigt at vælge det rigtige belysning – et godt valg vil være to forskellige former. Gerne noget lys, der også kan dæmpes. Du kan finde et stort udvalg af børnelamper her.

Når det kommer til farvevalg, kan man med fordel spørge barnet, hvilken farve de kan lide. Hvis de er små, og ikke kan tale endnu – og derfor ikke udtrykke deres egne ønsker – så kan man tage udgangspunkt i en ting, et stykke legetøj eller en figur, som de er glade for, og vælge en farve, der repræsenterer dette. Det behøver ikke udelukkende at være tapetet, der danner rammer for farven. Den kan være et gennemgående tema i børneværelset, og alt fra puder og tæpper til gardiner og møbler. Man kan også vælge at købe en speciel seng  – eller lave den selv  – og lade denne danne temaet for værelset. Det kunne være en princesseseng, en seng udformet som en borg eller noget tredje, du finder på.