Snak åben om psykiske lidenser

I de seneste år er der kommet meget mere fokus på psykisk sygdom, og det er blevet mere naturlig at snakke om det. Der kan dog stadig gøres en del for at gøre det endnu mere acceptabelt at snakke åben om det. Mange har en holdning til psykiske sygdomme og hvis du spørger mig, kan psykisk sygdom nemlig sammenlignes med en en hver anden sygdom. Man kan ikke gøre for at man få det og når man først er ramt, er der ikke så meget at gøre end at pleje sig selv.  Man er nødt til at give sygdommen tid og vente på, at kroppen vil samarbejde igen. Dog er der den store forskel, at en psykisk sygdom ikke bare forsvinder efter en uge, og det er ikke mange som kender til at have en psykisk sygdom.

Svært at forstå

Jeg har aldrig selv lidt af en psykisk sygdom, og derfor kan det også nogle gange være svært for mig at forstå. Ligesom jeg selv, så tror jeg  at mange har svært ved at acceptere psykisk sygdom, fordi de ikke forstår det. En af mine nære har i nogle år haft diagnosen borderline, som jeg har set hende kæmpe med. Igennem hende har har jeg set hvordan sygdommen kan påvirke en person. Hvis en person ikke har haft borderline eller en anden psykisk sygdom inde på livet, men jeg sagtens forstå at man ikke kan sætte sig ind i det.

Samfundet skal accepter psykiske sygdomme

Med min oplevelse fra min veninde, håber jeg, at der i alle lag af samfundet kommer en bedre forståelse af psykiske sygdomme. Også selvom man måske ikke helt kan forstå, hvad det betyder. Tag det fra en, der har oplevet borderline på nært hold: psykisk sygdom er mindst lige så alvorligt som fysisk sygdom. For på nuværende tidspunkt er der meget at kæmpe med både psykiatrien og med omverdenen.