Det er jul lige om lidt, men jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig er i julestemning. I stedet går jeg rundt og er lidt trist. Jeg har for ganske nyligt mistet min bedstemor, så tingene er lidt hårde for tiden, især fordi det er sket lige op til jul. Hun elskede nemlig julen og gjorde altid alt, hvad hun kunne, for at gøre den helt speciel for os.

Et langt sygdomsforløb

Min bedstemor var syg det sidste års tid af sit liv, så hendes død kom ikke så pludseligt, som den kunne have gjort. Vi havde mulighed for at nyde den sidste tid med hende og forberede os selv på, hvad der skulle ske. Ikke desto mindre var det stadig både hårdt og trist at se hende blive svagere og svagere, så det giver os alle ro, at hun har fået fred og ikke længere er i smerte.

Et rigtigt julemenneske

Som sagt var min bedstemor helt tosset med julen, og hun pyntede helt overdrevet meget op hvert år. Nisser, julestjerner, lyskæder julegardiner – badeværelset var endda udstyret med julebadeforhæng, julebademåtter og toiletpapir med nisser på. Med andre ord gik hun altid all in, og man kunne ikke undgå at komme i julestemning, når man besøgte hende. Især fordi hendes gode humør smittede af på enhver som kom i nærheden af hende. Det har jeg virkelig savnet denne december og kommer også til at gøre det de næste mange år.

Vi skal tømme hendes hjem

Min bedstemor boede alene, og derfor skal vi i næste uge tømme hendes hus. Det ser jeg virkelig ikke frem til, da jeg er sikker på, at det bliver en hård omgang. Heldigvis tager størstedelen af familien derud, så vi er sammen om projektet og kan støtte hinanden undervejs. Vi har også bedt om professionel hjælp til rydningen og rengøringen, som vi har fundet her. Det har vi gjort for at gøre det en lille smule nemmere for os selv at overskue det hele på dagen.